top of page

חזרה לתפריט אורח חיים

הרגעה עצמית, מדיטציות, דימיון מודרך והיפנוזה: מאמר מבוא

מדיטציות למתחילים ושיטות להרגעה עצמית – מדריך מעשי

 

 

מדיטציות מודרכות ומוזיקת רגיעה - סרטונים מומלצים

 

מדיטציות מודרכות בעברית

מדיטציות מודרכות באנגלית

מוזיקת רגיעה בשילוב עם הפקת גלי מוח

 

במאמרים הקודמים עסקתי בעקרונות העומדים מאחורי סוגי מדיטציות שונים והצגתי כמה תרגילים קלים ללימוד עצמי. כאן ברצוני לקשר לכמה מדיטציות מודרכות שאהבתי הניתנות להאזנה ביוטיוב. קיימות עוד רבות אחרות, ואלה ניתנות רק כדוגמה.

 

הרעיון מאחורי מדיטציה מודרכת הוא שאין צורך להבין או לדעת דבר מראש. רק להאזין לקול הדובר. לעיתים ניתנות הנחיות אותן יש לבצע כמיטב יכולתכם אולם לרוב אתם מצופים לנמנם ולתת למילים להגיע אל התת-מודע ללא מאמץ כלשהו מצדכם.

 

לא כולם מתחברים לכל מנחה ולכן מומלץ מומלץ להאזין למדיטציה שנעים לכם לשמוע.

 

הוספתי גם מדיטציות מודרכות באנגלית היות ושם המבחר רב בהרבה. באנגלית ניתן למצוא מדיטציות רבות העושות שימוש בהפקת גלי מוח, דבר המעצים ומחזק את השפעת המדיטציה. הדבר דורש שימוש באוזניות. 

 

הוספתי קישורים גם למוזיקת רגיעה ללא מילים, המשלבת שימוש בהפקת גלי מוח. ניתן להשתמש במוזיקה זו לצד ביצוע אחד מתרגילי המדיטציה שהצגתי או תרגיל אחר שאתם מכירים וניתן פשוט להאזין לה תוך כדי שהייה בתנוחת רגיעה זו או אחרת.


מדיטציות מודרכות בעברית:
 

 

 

 

 

Anchor 1

 

 

מדיטציות מודרכות באנגלית:

Anchor 2

 

 

מוזיקת רגיעה בשילוב הפקת גלי מוח:

קיימות מספר טכנולוגיות אודיטוריות הגורמות לקליפת המוח להגביר את הפעילות החשמלית בתדרים שונים.

תדרי אלפא: רגיעה קלה, למידה ועבודה מנטלית.

תדרי תטא: רגיעה עמוקה וחלימה.

תדרי דלתא: שינה עמוקה.

 

יש להאזין עם אוזניות. ניתן לשלב את האזנה עם נשימות עמוקות ושיטות מדיטציה שונות, אולם הטכנולוגיה והמוזיקה עובדות בכל מקרה בלי שתעשו דבר, כל עוד המוזיקה מתנגנת באוזניות ושומעים בשתי האוזניים. הווליום אינו חייב להיות גבוה, כל עוד ניתן לשמוע את המוזיקה והרחשים בבירור.

 

כמה זמן ניתן להקשיב ביום? כמה שרוצים, כל עוד אינכם עסוקים בנהיגה או פעילות אחרת הדורשת עירות דרוכה.

 

האם זה עובד? אם אדם מאוד נסער ולחוץ אני לא בטוח שזה יעבוד באותה העת, אבל ביתר המקרים ההאזנה לקבצים אלו גורמת לרגיעה ניכרת בהחלט.

 

האם ניתן לשלב האזנה למוזיקה בעת טיפול בעיסוי? בגדול כן, אבל היות והטיפול שלי אינו מיועד בהכרח לרגיעה והוא דורש תקשורת מילולית ולעיתים תנועה אקטיבית והחלפה רבה של תנוחות איני משתמש בטכנולוגיה זו. אני כן ממליץ עליה לשימוש ביתי עבור מטופלים שסובלים ממתח נפשי רב, היות והיא זמינה, זולה (בחינם...), אינה דורשת מאמץ או לימוד ועדיין אפקטיבית מאוד!

Anchor 3
bottom of page