top of page

לשם מה שיפור יציבה?

 

אקדים ואומר, מתי יש להימנע מלנסות לשפר את היציבה. מטפלים רבים רואים ביציבה גרועה אם כל חטא, המקור לכל הכאבים והמכאובים ופצצת זמן מתקתקת אשר בוודאות תגרום לצרות עתידיות – ומוכנים מייד לגייס את המטופל לתהליך הארוך של שיקום יציבה. עם זאת, ראיתי מטופלים עם יציבה גרועה לכל הדעות אשר אינם סובלים מכאבים ומבעיות אורטופדיות יותר מאשר האוכלוסייה הכללית. גם אנשים עם סקוליוזיס מאובחנת אינם בהכרח סובלים מכך יותר מאשר אנשים אחרים.

 

שיפור יציבה הוא תהליך לא קל ומאתגר והוא נמשך כל החיים. לעיתים דווקא השיפור ביציבה והמודעות הגופנית המתמדת הנלווית לכך גורמים להופעת כאבים חדשים וחוסר נוחות הדורשים התמודדות נוספת.

 

מדוע כן ייבחר אדם לשפר את יציבתו ויעשה את המאמצים הדרושים לכך?

  • מבחינת אסתטית, יציבה טובה משדרת ביטחון-עצמי ופתיחות.

  • מבחינת ההתפתחות הרוחנית והאישית, עבודה על היציבה מתורגמת באופן ישיר לעבודה על הנפש. זה לא סתם שרוב שיטות המדיטציה דורשות ישיבה זקופה וכי הא-תא יוגה וטאי-צ'י העובדות עם היציבה ישירות הן בין המערכות הפופולאריות כיום לעבודה פנימית.

  • כאשר אדם סובל מכאבים כרוניים וחוסר נוחות גופנית ולא ניתן לשייך זאת למחלה ריאומטולוגית, טראומה, תזונה לקוייה, לחץ נפשי זמני או חוסר פעילות גופנית; וכאשר הטיפולים אינם מצליחים להקל על הכאב מעבר לכמה ימים והאדם קץ במצבו ומוכן לעשות שינוי באופן שבו הוא הולך, עומד, יושב ושוכב ובמידה רבה שינוי בהוויותו, אז זה הזמן להציע תהליך של שיקום יציבתי.

 

למאמר הבא: אבחון יציבה

חזרה לשיקום יציבה - סדרת מאמרים

bottom of page